Assistorin ajoneuvologistiikkatoiminnot ja Uuttera yhdistyvät- Assistor-Uuttera aloitti toimintansa 1.5.2019

Assistor ja Uuttera sopivat joulukuussa 2018 yhdistymisestä ajoneuvologistiikan liiketoiminnassa. Järjestelyssä Assistorin ajoneuvologistiikka­toimintojen henkilökunta ja asiakkuudet siirtyivät yhtiöön, joka jatkaa toimintaansa nimellä Assistor-Uuttera Oy. Assistorin varaosa- ja materiaalilogistiikkatoiminta jatkuu Vantaan Pakkalassa ja Espoon Lommilassa toimintaa varten perustetussa yhtiössä, jonka nimi on Assistor Oy. Uudet yhtiöt aloittivat toimintansa 1.5.2019.

Assistorin aiempi omistaja Veho on enemmistöomistaja Assistor-Uutterassa. Varaosa- ja materiaalilogistiikkayhtiö Assistor Oy jatkaa Vehon täysin omistamana tytäryhtiönä. Molempien yhtiöiden toimitusjohtajana toimii Assistor Oy:n aiempi toimitusjohtaja Perttu Piri. Uuttera Oy:n toimitusjohtaja Lasse Niemi toimii uuden Assistor-Uuttera Oy:n johtoryhmän jäsenenä ja toimitusjohtajan varahenkilönä.

Assistor-Uuttera Oy on ajoneuvologistiikan markkinajohtaja Suomessa. Yli puolet Suomessa myytävistä uusista autoista kulkee yhtiön kautta autoliikkeisiin ja asiakkaille. Logistiikan lisäksi yhtiö huolehtii lukuisista muistakin uuden auton toimitukseen liittyvistä tarpeista: oli kyse sitten auton varustelusta, verotuksesta tai tulli- ja huolinta-asioista.

”Assistor-Uuttera on enemmän kuin logistiikkayhtiö, olemme kumppani johon asiakas voi luottaa. Molempien yhtiöiden taustalla on pitkä historia: Uuttera on perustettu vuonna 1945 ja Assistor vuonna 1966. Uuden yhtiön digitaaliset järjestelmät ovat toimialan edistyksellisimmät. Asiakkaalle avautuu reaaliaikainen näkymä autojensa tilanteeseen kuljetusketjussa. Meillä on toimipisteet Hangossa, Turussa ja Espoossa ja palvelemme autoalan toimijoita kaikkialla Suomessa. Yhdistymisen myötä palveluvalikoimamme laajenee ja resurssimme erityisesti Hangossa vahvistuvat”, toteaa Assistor-Uutteran ja Assistorin toimitusjohtaja Perttu Piri.

”Assistor Oy puolestaan jatkaa autoalan erikoistuneena varaosa- ja materiaalilogistiikan kumppanina. Yhtiön vahvuutena on erityisesti nopeaa toimitusta vaativien pientarvikkeiden varastointi- ja kokonaistoimitusratkaisut”, toteaa Perttu Piri.

Lisätietoja:

Perttu Piri, toimitusjohtaja, Assistor Oy, Assistor-Uuttera Oy

sähköposti: perttu.piri@assistor.fi, puhelin 010 569 3692